Ezt nézd, ha jó focit akarsz látni a hétvégén!
2015. február 13. írta: strokejames

Ezt nézd, ha jó focit akarsz látni a hétvégén!

Dárdai Pali behúzza a másodikat, megszorongatják a 'Pool tökeit, Stieber pedig Guardiolának is megmutatja, mennyira kafa kis játékos lett belőle az új posztján. Valentin-napi ömlengés helyett Palermo-Napoli, és kész is a hétvége fociprogramja a tévéből.

 

Szombat, Eurosport2, 15:30 - Bayern München-Hamburger SV

Ha én lennék az Eurosport2 szerkesztőségi mindenese, egész biztosan a Leverkusen-Wolfsburgot választottam volna a kínálatból, de hát rangadó, Bayern München, nézettség, Stieber Zoli, szóval olyan nagyon ne elégedetlenkedjünk. Mondjuk izgalmas meccs tuti nem lesz, ez a Hamburg még ennek az utóbbi három meccséből csak egyet nyerő, töketlenkedő Bayernnek is ujjgyakorlat kell, hogy legyen. Ami nekünk jó hír, hogy az ősszel visszafogott, de tavasszal két meccsen gól-gólpassz kombót villantó Stieber tuti játszani fog, ráadásul ezúttal is középen, az egyedüli csatár Olic mögött, szóval még az is előfordulhat, hogy időnként labdát kap. A bajorok amúgy az utóbbi 9 egymás elleni meccsükből nyolcat megnyertek a HSV ellen, igaz, egyszer sem úgy, hogy Weiser játszott volna jobbhátvédet, de hát ez is csak azt mutatja, mindig van új a nap alatt. Én egy csendes meccsen szűk Bayern-sikert, és a vártnál nagyobb hamburgi ellenállást várok, bemelegítésnek mindenképp jó lesz a hétvége nagyüzeme előtt.

Szombat, Sport 1, 18:15 - Crystal Palace-Liverpool

Persze, tudjuk, az FA-kupa a világ legrégebbi, legpatinásabb, ésatöbbi, de ne higgyük, hogy csak azért, mert valami ódon és elit, mindjárt kolbászból is van a kerítés. Senkinek eszébe se jusson megnézni például a Blackburn-Stoke meccset, komolyan, szerintem maradandó károsodást lehet szenvedni egy ilyentől, de a minimum egy rossz álom, ha pedig pechünk van, akkor hetekig nem tudunk szabadulni Charlie Adam látványától. Tényleg, nem éri meg a kockázatot. Hasonlót gondolok a Derby-Readingről is (te jó ég, emlékszik még valaki minden idők leggyengébb, egy győzelemmel kieső PL-csapatára? Na, az is a Derby volt), a West Brom-West Ham viszont lehet jó, már persze annak, aki szereti a fejesgólokat, ha szerencsénk van, lesz belőle vagy három, másra viszont ne nagyon számítson senki. Nem úgy, mint a Palace-'Pool meccsen, ami szerintem a hétvége egyik legjobbja lesz.

Ki ne emlékezne, tavaly a londoniak 0-3-ról ikszeltek a Liverpoollal a bajnokság hajrájában, ezen, na meg Stevie G csúszásán ment el Rodgersék bajnoki címe. Pedig az még egy eléggé lepkefing Palace volt, igaz, már Pulisszal a padon, de olyan arcokkal, mint Mariappa, Dikgacoi és Samah. Ősszel, a ballasztot leeresztve már simán, 3-1-re nyert a Palota, én most is hasonlót várok, mármint, hogy minimum véreset fog hugyozni a Liverpool, de az is lehet, hogy simán kiesik. Pláne, hogy a vörösökre most egy Besiktas-Soton-Besiktas-City sorozat vár, szóval Rodgers várhatóan komolyat rotál majd a csapaton.

Nem lesz a sérült Gerrard, ellenben a hét közben vak tyúk módjára szemet találó Balotelli szinte biztosan kezd. Nem csodálhatjuk meg a semmiből (amúgy kölcsönben volt, pont a Derby-nél) előkotort, de zseniális Ibe-t, Can viszont állítólag középpályás lesz, a helyén pedig megint lehetőséget kaphat a kétségbeejtően gyenge Lovren. Mivel a 'Poolnak továbbra is csak egy sora van - az is milyen nehezen állt össze -, szerintem ennek a meccsnek most akár még esélyese is lehet a Palace, pláne Pardew-val a padon, aki valósággal kivirágzott Londonban: mióta ő az edző, ötből hármat nyert a csapat. 

Szombat, DigiSport 1, 20:40 - Palermo-Napoli

Kell-e jobb program Valentin napjának estéjére, mint egy jó idegenbeli rangadó a szexi futball apostolával, Rafa Benítezzel? Nekem biztos nem, pláne, hogy a fél Európa által körberajongott Dybalát is láthatom. Az argentin amúgy nagyon jó focista lesz, nekem például egy az egyben Agüeróra hajaz, és ugyan 30 millió fontot még biztosan nem ér (ennyit kér érte a Palermo félbolond elnöke, Zamparini), tuti biztos, hogy nem a Serie A-ban öregszik meg. Mondjuk fejelni nem igazán tud, szóval nekem nem sok érv szól Anglia mellett - állítólag a Manchester United és az Arsenal figyeli kitartóan -, de hát láttunk már karón varjút, ne is menjünk messzebb a már emlegetett Agüerónál.

A Napoliból pont az egyik ultimate kedvencem, Mertens fog hiányozni, ráadásul az általában látványos, de kevéssé hasznos Insigne bevetésére sincs esély, szóval valószínűleg semmi nem ment meg minket attól, hogy a szokásos Benítez-féle maszlagot kelljen végigülnünk. Kérdés, mit lép erre Iachini és a Palermo, mert ha valakik, ők aztán tudják fingatni a nagyokat, otthon például eddig csak egyszer kaptak ki, még szeptemberben, a Lazio ellen (0:4). Egyébként pedig kifejezetten pofás kis csapatuk van, én Dybala mellett Vazquezt is kedvelem, pláne Barretót, de a most sérülés miatt hiányzó, ősöreg Marescát is nagyon bírtam valamikor. Mondjuk jó formában nincsenek, egy hete a kétségbeejtően gyenge Inter is lesimázta őket (3:0), úgyhogy valószínűbb a Napoli-siker.

Vasárnap, Sport 1, 11:45 - Valencia-Getafe

Ebéd mellé ritkán jár jó foci, pláne vasárnap. Persze az is lehet, hogy csak előítéleteim vannak: sajnos egy életre beleégett a dobhártyámba Léderer Ákos acsarítása az NB I-es rangadók mellé. Most vasárnap viszont mégis benyomom a tévét, ugyanis a poraiból feltámadt Valencia idénre nagy kedvencem lett, ha csak tehetem, belepillantok a meccseikbe, és általában nem is csalódom, Amikor például a Realt verték nemrégiben 3-1-re, annál kevés jobb meccset láttam mostanában. 

Persze hullámzanak rendesen, a masszív, de nem túl erős Malagától példul sikerült kikapniuk, de a szintén látványos meccsekre képes Sevillát simán verték, 2-1-re. Nekem különösen a védelmük tetszik, Otamendi hatalmas fogásnak bizonyult, a vb idején lesajnált Mustafi is jól sarabol középen, de a legnagyobb ász a balbekk Gaya, akit az elsők között vinnék a saját kedvenc csapatomba. 

Elöl Paco Alcacer és Rodrigo viszi a prímet, hogy milyen jól, arról sokat elmond, hogy a csilliárdokért (nyilván a Valencia szintjén) vett Negredo csak csücsül a padon. Piatti is jó, bár nekem kicsit hangulatembernek tűnik, nem úgy Dani Parejo, aki mélységből mozgatja a gárdát, remekül.

Vasárnap, Eurosport2, 15:30 - Hertha BSC-Freiburg

Normál esetben hamarabb tenném be a kazettás magnóba a Zámbó Jimmy-összest, minthogy nekiüljek egy Hertha-Freiburgnak, de most sok minden van, csak normál eset nem. Dárdai Pali ugyanis felforgatta az állóvizet, megint sikk lett magyarnak lenni a Bundesligában, úgyhogy naná, én is benyomom az Eurosport kettest vasárnap. Főleg, hogy jó esély van egy újabb győzelemre, mert erre a Freiburgra sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy jó csapat lenne.

A Herthába ráadásul visszatér Kalou, akitől Dárdai el van ájulva a sajtóban (ugye, hogy minden relatív), ráadásul a szélen akarja használni, ami, elnézve a berlini kínálatot, nem is tűnik hülyeségnek. Így elöl a csapatban maradhat Schieber, aki ugyan nem egy gólgép, de a rá fellövöldözött labdákat egész jó hatásfokkal meg tudja tartani, azt meg ugye Dárdai is elmondta, hogy sok célja van a Herthának a következő hetekre, de ezek között sehol nem találni a szép, közönségszórakoztató játékot. Annál inkább a győzelmet, amit be is fognak húzni, egy kései góllal, kínkeservesen, 1-0-ra.

A Freiburgban ott lesz egyik korábbi kedvencem, Darida, aki szépen belesüppedt a Bundesliga középmezőnyének mocsarába, és ezzel a Freiburggal úgy fog kihullani, mint a tejfog. Jövőre próbálkozhat a HSV-nél, reméljük, nem Stieber kárára.

Vasárnap, Sport 2, 17:00 - Arsenal-Middlesbrough

Csak első ránézésére tűnik lefutottnak a meccs, a Boro amúgy nagyon jó csapat, aki nem hiszi, járjon utána, vagy kérdezzen meg néhány City-játékost a témában. Ráadásul olyan kafán állnak a Championshipben, hogy az edző Karanka inkább a bajnokságban pihentette a kulcsembereit, csak, hogy minél jobb és frissebb csapattal utazhasson az Emirates-be. Az Arsenalnál ellenben felduzzadt a sérültlista, úgyhogy megint ott tartanak, ahol a part szakad, lehet választani, mi a fontosabb: behúzni a 4th Place Trophy-t, sokáig menni a BL-ben, vagy ráfeküdni az FA-kupára.

Mivel így is befér majd a csapatba Cazorla, Özil, Welbeck és Giroud, olyan nagy pénzt nem tennék a londoniak kihullására, pláne otthon, és főleg, mivel a legutóbbi hat meccsükből ötöt simán nyertek a Middlesbrough ellen. Nem akarok Zombori Sándor babérjaira törni, de kulcsfontosságú lesz, gyorsan találnak-e gólt az ágyúsok, mert ha nem, akkor ebből könnyen lehet újrajátszás is, ami aztán tényleg senkinek nem hiányozna egy ilyen sűrű naptár mellé. Ja, a Boróban játszik egy Kike nevű spanyol srác, rá érdemes odafigyelni, na meg Patrick Bamfordra, akit a Chelsea adott kölcsön, és egészen kiváló szezonja van.

A bejegyzés trackback címe:

https://tolodas.blog.hu/api/trackback/id/tr407171667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása